Баклажани – це теплолюбні та вибагливі рослини, які потребують ретельного догляду та підживлення. Щоб отримати багатий урожай смачних і якісних плодів, важливо знати, чим і коли удобрювати баклажани.
Розповідають на Gardening Know How.
Чим корисні добрива для баклажанів
-
cтимулюють ріст та розвиток рослин;
-
збільшують кількість зав'язей;
-
покращують смакові якості плодів;
Популярні новини заразЯкою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
-
підвищують стійкість до хвороб та шкідників.
Види добрив для баклажанів
Мінеральні
-
азотні: необхідні для росту та розвитку зеленої маси;
-
фосфорні: сприяють утворенню кореневої системи та цвітінню;
-
калійні: покращують імунітет рослин та якість плодів.
Органічні
-
перегній: збагачує ґрунт поживними речовинами та покращує його структуру;
-
компост: подібний до перегною за своїми властивостями;
-
сидерати: зелені добрива, які збагачують ґрунт азотом та іншими поживними речовинами;
-
настій з трав: екологічно чисте та доступне добриво.
Коли і як удобрювати баклажани
-
перше підживлення: проводиться через 10-15 днів після висадки розсади у відкритий ґрунт. Використовується розчин мінеральних добрив з переважанням азоту;
-
друге підживлення: проводиться під час цвітіння. Використовується розчин мінеральних добрив з переважанням фосфору та калію;
-
третє підживлення: проводиться під час плодоношення. Використовується розчин мінеральних добрив з рівним співвідношенням азоту, фосфору та калію;
-
крім кореневого підживлення, рекомендується також проводити позакореневе підживлення, яке полягає в обприскуванні рослин розчином добрив.
Нагадаємо, чим краще підживлювати півонії на весні.
Як повідомляли раніше, що потрібно робити з тюльпанами, які відцвіли.
Як писав "Знай" раніше, що потрібно додати у воду, щоб тюльпани довго були свіжими.