Користь від мікрохвильової печі величезна. Для деяких господарок і тих, хто живе в шаленому ритмі життя і нічого не встигає – це справжній порятунок. Загалом, прилад потрібний, зручний та практичний.

Для розігріву їжі в мікрохвильовій печі потрібно натиснути всього одну кнопочку і дочекатися, коли продзвенить таймер. Але, як виявилося, цього замало. Їжу слід ще підготувати, щоб вона вийшла не тільки теплою, а й соковитою.

Мікрохвильовка, скріншот: Youtube

Господиням рекомендують виконати кілька простих дій, щоб їжа в результаті не перетворилася на несвіжий сухар після розігріву в мікрохвильовій печі.

Додавання води

І без того сухе блюдо зовсім втратить привабливий вигляд і стане несмачним без води. Перед розігрівом додайте в ємність з їжею трохи чистої води. Можна використовувати й іншу рідину – соус, овочевий чи м'ясний бульйон.

Популярні новини зараз

Чверть підлітків хоче втекти з України: що жене дітей за кордон

Пенсія поменшає після перерахунку: у кого спорожніють гаманці

Терміни обмежені: що потрібно зробити пенсіонерам, щоб не втратити гроші

Тарифний нокаут: яка з комунальних послуг подорожчає одразу на 70%

Показати ще

Також не забудьте про спеціальний пластиковий ковпак, він запобіжить випаровування вологи. Він виконує функцію захисту стін побутової техніки від потрапляння крапель із їжі під час нагрівання.

Вода. Фото: кадр з відео

Послідовний розігрів

Якщо ця складна страва, вона може не розігрітися рівномірно. Наприклад, м'ясу потрібно більше часу, овочам – менше. Щоб цього уникнути, слід розділити їжу на частини та підігріти кожну окремо.

Перемішування у процесі

Знову ж таки, щоб їжа розігрілася рівномірно, її слід перемішувати під час розігріву. Можна ввімкнути 30-секундне нагрівання, перемішати блюдо і знову поставити на розігрів у такому ж режимі.

Їжа в мікрохвильовій печі, фото irecommend

Нагадаємо, що не помутнішає і буде дуже смачним: правила приготування рибного бульйону.

Раніше ми повідомляли, що таке соковите, що аж слинки потекли: як правильно готувати куряче філе.

Також стало відомо, що раз на місяць можна собі дозволити: простий рецепт домашньої м'ясної солянки.