Один із найголовніших "ворогів" кожного дачника - це колорадський жук. Цей настирливий і шкідник, що живе, від якого досить важко позбутися, шкодить урожаю не тільки картоплі, але й не гидує і іншими овочами, наприклад помідорами.
Вирощуючи город собі не хотілося б обробляти його хімією, яка крім жуків, може зашкодити і людям. Але, на щастя, існує багато народних засобів, які допоможуть упоратися зі шкідниками.
Найнадійнішим способом боротьби з колорадським жуком городники вважають збирання жуків та личинок із рослин вручну. І тому можна використовувати народний засіб.
Потрібно висадити трохи старої картоплі збоку, щоб привернути увагу жука та зберегти основні посадки. Коли зійдуть старі бульби, молоде листя переманить жуків з основних посадок, що дозволить вам швидко зібрати шкідників.
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Також можна використовувати консервні банки як пастки - нарізану картоплю замочуєте на добу в міцному розчині сечовини (1 склянка сечовини на 1 літр води) і розкладаєте її в банки. Важливо пам'ятати, що отруту слід оновлювати щодня.
Посипайте кущі деревною золою або кукурудзяним борошном. Важливо пам'ятати, що процедуру слід робити після опадів, щоб листя було вологим. Також ви можете посипати міжряддя свіжою сосновою тирсою, яка також допоможуть позбутися шкідників.
Для ефективності можна зробити відвар з кульбаби, хвоща або полину - по 200 г свіжої зелені прокип'ятити 15 хв у відрі води, охолодити, розбавити в 10 літрах води півлітра відвару і почати обприскувати рослини.
Нагадаємо, що розсада віддячить щедрим урожаєм, якщо "з'їсть" літр кефірного добрива: рецепт.
Раніше ми повідомляли про соковиту насолоду: що потрібно смородині для великих та солодких ягід.
Також стало відомо, як не зіпсувати салат: вирощуємо редис без гіркоти.