Приготування їжі на газовій плиті може забруднити повітря у вашому будинку. Газові плити виділяють такі забруднювачі, як діоксид азоту (NO2) та чадний газ (CO). Ці гази можуть бути шкідливими для здоров'я.

При приготуванні їжі, особливо при жарінні або запіканні, утворюються дрібні частинки (PM10 і PM2.5), які можуть глибоко проникати в легені і навіть потрапляти в кровотік.

Газова плита. Фото: скрін youtube

Дослідження показують, що рівень NO2 у будинках із газовими плитами зазвичай вищий, ніж у тих, де використовуються електричні плити. Плати, що погано обслуговуються, можуть виділяти більше чадного газу.

Без витяжки газові плити можуть підвищувати рівень NO2, що перевищують норми якості зовнішнього повітря, встановлені Агентством охорони навколишнього середовища.

Приготування на газовій плиті може забруднити повітря у вашому будинку, що вимагає обережності та заходів, таких як гарне вентилювання, для зниження ризику для здоров'я.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Жінка, яка запалює плиту

Діти дуже чутливі до забруднення повітря, що походить від газових плит та інших джерел чадних газів у будинку. Це забруднення включає шкідливі хімічні речовини, такі як оксид азоту, вуглецю, дрібні частинки та формальдегід.

Є дослідження, яке показало, що діти, які живуть у будинках із газовими плитами, мають більш високий ризик захворіти на астму. Саме цей ризик вищий на 42%. Також є велика ймовірність, що таким дітям колись поставлять діагноз астми.

Кухня, газ, фото: Знай.ua

Це наголошує на важливості добре вентилювати кухню під час та після приготування, а також розглянути можливість використання альтернативних джерел енергії для приготування їжі для захисту здоров'я дітей.

Нагадаємо, частини українців спишуть борги за газ: кому і за якої умови

Вам буде цікаво дізнатися "Нафтогаз" розповів про найбільших боржників за газ: українці ще добре тримаються