В Україну поступово приходить сезон ягід. Буквально через тиждень-два можна буде скуштувати домашню полуничку, а трохи згодом і черешню.
Однак може статися така ситуація, що як тільки черешня дозріє, ви навіть не встигнете спробувати, як у її соковитих плодах можуть завестися черв'яки.
Деякі садівники обробляють дерева хімікатами. Але хімія може негативно вплинути не тільки на черв'яків у черешні, а й завдати шкоди вашому здоров'ю.
Тож існують певні народні методи, які врятують черешневий садок від такої неприємності.
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Тютюновий настій
До його складу входять:
- настій тютюнового пилу (його можна купити в садовому магазині),
- рідке мило,
- води.
На 10 літрів води беремо 500 г тютюнового пилу та 3 столові ложки рідкого мила. Все це ретельно перемішуємо та наполягаємо. Наполягати такий розчин доведеться щонайменше 2 днів. Потім потрібно процідити розчин через марлю та обприскати дерево.
Тютюновий настій із золою
У цьому випадку тютюновий пил змішують із золою у пропорції 1:1. На 10 л води беремо по 400 г того й іншого компонента. Мінімальний час наполягання також 2 дні. Потім розчинимо трохи мила і обприскуємо цією сумішшю черешню.
Полинний настій
Приблизно третину відра наповнюємо полином. Потім заливаємо його водою і наполягаємо залитий полин не менше доби. Потім зливаємо воду окремо і додаємо до неї приблизно 2 ложки рідкого мила.
Настоянка ялівцю
До речі, саме цю настойку досвідчені садівники рекомендують як найефективнішу від вишневої мухи.
Нагадаємо, що розсада віддячить щедрим урожаєм, якщо "з'їсть" літр кефірного добрива: рецепт.
Раніше ми повідомляли про соковиту насолоду: що потрібно смородині для великих та солодких ягід.
Також стало відомо, як не зіпсувати салат: вирощуємо редис без гіркоти.