Підвищений тиск – проблема від якої страждають багато людей. Зазвичай, щоб поліпшити стан використовують аптечні засоби, але цілком можна обійтися і без них. Для цього до раціону потрібно додати один доступний продукт, пише bukovyna.

Доступний, смачний рятівник від підвищеного тиску – банан. У цьому фрукті міститься приблизно 375 міліграмів калію, що більше 10% рекомендованої норми для чоловіків і майже 15% для жінок.

Банани. Фото: скрін youtube

Вчені провели десятки клінічних досліджень, у яких застосовували добавки з калієм зниження артеріального тиску. Результати показали, що прийом щонайменше 1173 міліграм калію допомагав людям із високим кров'яним тиском. Тобто щоб нормалізувати тиск, потрібно з'їсти приблизно три банани.

Банани. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Втім, зловживати цією корисною властивістю бананів не варто. Особливо це стосується людей, які паралельно ще вживають ліки проти високого тиску. Такі препарати можуть спричинити надмірне накопичення калію в організмі. Це може призвести до аритмії, м'язової слабкості, розладу шлунка та інших неприємних наслідків.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, самі в себе крадете роки життя: харчові звички, які варто поміняти.

Також наш портал інформував, неприємні наслідки гарантовані: які продукти небезпечно поєднувати зі смаженою картоплею.

Крім того, ми писали, метеозалежним на замітку: який чай допоможе вгамувати головний біль – хороша альтернатива таблеткам.