Для всіх наших читачів, які встигли скучити за дачею та своїми земельними ділянками, є цікаві новини. Є багато різних способів рівномірного посіву моркви, у тому числі і такий, як наклеювання насіння на паперові стрічки з певною відстанню одна від одної.

Проте майстри "городньої" справи з усієї України поділилися своїми хитрощами. Давайте цього разу познайомимося і різними способами посіву моркви.

Советы собирала журналистка Лида Геращенко с "Порадниці".

Морква, скріншот: YouTube

Паша з Хмельниччини висіває насіння у крохмалі. Для цього розбавляє столову ложку крохмалю в літрі води, засипає насіння моркви і ретельно перемішує. Рідина переливає пластикову пляшку і щільно закриває кришкою, в якій робить невеликий отвір. На грядці легко натискає на пляшку, і насіння більш-менш рівномірно висівається в борони.

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Оля з Житомирщини радить: "На грядці літровою банкою роблю поглиблення впритул один до одного, вдавлюючи банку на 2-3 см. Утворені лунки поливаю і висіваю по колу 3-5 насінин. Потім заглиблення засипаю землею. Морква зростатиме купками, але в проріджуванні не потребуватиме. Прочитала колись про цей спосіб - і не шкодую".

Посадка моркви, скріншот: YouTube

Наталія з Рівненської області: "Насіння просто висіваю щіпкою, не допускаючи загущення. Звичайно, трохи проріджувати все одно доводиться".

Оксана з Київської області: "Придбала ручну пластикову сівалку для насіння - і не морочуся. Ціна пристрою всього 30 грн. А носиком сівалки ще й борони роблю".

Олена з Хмельницької області: "Ніколи не викидаю паперові упаковки з-під яєць. Навесні роблю в їхньому дні невеликі отвори і заповнюю ґрунтом. Сюди ж висіваю насіння. На грядках з силою притискаю упаковки до добре розпушеного ґрунту і злегка присипаю землею. і не заважатиме моркви проростати".

Нагадаємо, самі у себе крадете роки життя: харчові звички, які варто поміняти.

Раніше повідомлялося, не роби так, бо город стане болотом: Топ-5 помилок дачника при поливі грядок.

Також, частина корабля, частина команди? Ватний диск, як спосіб позбутися льоду в холодильнику.