У супермаркетах сир продається вже в упаковці, але зазвичай довго не лежить і його розкуповують. А ось вдома його потрібно зберігати відповідним способом, щоб раніше він не зіпсувався.

Визначити, чи придатний сир до вживання дуже просто.

Потрібно оцінити його за зовнішніми ознаками – якщо є затвердіння та наліт, його краще викинути, а також за запахом. Щоб запобігти цьому і зберегти якомога довше, скористайтеся простими порадами.

Для початку змініть упаковку, викиньте харчову плівку та загорніть сир у пергаментний папір та перемістіть у герметичний контейнер.

Популярні новини зараз

Гороскоп на сьогодні 5 листопада: рутина стрільців, поїздки риб та спілкування раків

Тарифи на електроенергію готуються переписати: як і коли зміняться ціни

Дітей у школах оцінюватимуть по-новому: що зміниться

"Час спливає": експерт, який передбачав повномасштабне вторгнення, приголомшив новим прогнозом

Показати ще

Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Цукор

У той же контейнер закиньте два кубики цукру, це добре вплине на зберігання сиру і далі приберіть у холодильник. Якщо цукор розтане, просто заміни його на нові кубики.

Цукор / фото: Pixabay

Олія

Потрібно змастити поверхню сиру оливковою або іншою олією, перш ніж прибирати її в холодильник. Це буде трохи жирно, але продукт простоїть довше і запобігатиме розвитку цвілі.

Де зберігати сир

Найкраще місце для сиру – це відсік для овочів. Він також не повинен близько лежати до задньої стінки холодильника, інакше замерзне.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що в жодному разі не в пакеті: чому ви зберігаєте лимони неправильно і як це робити правильно.

Раніше ми повідомляли, чому радянські кухні такі маленькі? Українцям пояснили, навіщо доводилося "утискатися".

Також стало відомо, чи можна використовувати спеції після закінчення терміну придатності: обов'язкові правила зберігання.