Найчастіше під час розпивання алкогольних напоїв люди обирають різні закуски, але дієтолог переконує, що деякі продукти категорично не можна поєднувати зі спиртним.
Застілля супроводжується широким вибором їжі та алкоголю, і у розпал веселощів люди зазвичай не стежать за правилами поєднання та вживання, а також не усвідомлюють ризики.

Похмілля, фото medaboutme

Лікар-дієтолог Марина Сорокіна назвала продукти, які в жодному разі не можна поєднувати з алкогольними напоями. Інакше самопочуття може сильно погіршитися.

застілля

Апельсини

Вся справа в кислоті, яка міститься в цитрусових. Вона може спровокувати серйозні проблеми із травленням, що супроводжуватиметься болем у животі, труднощами зі стільцем, печією та іншими симптомами.

Шоколад

Кофеїн у складі шоколаду згубно впливає на роботу шлунок у поєднанні з алкоголем. Його часто їдять як солодку закуску, але це велика помилка.

Популярні новини зараз

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх

Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще

Шоколадні цукерки Баунті

Солоні снеки

Найпопулярніша закуска під слабоалкогольні та міцні напої. Надлишок солі і так шкідливий, а в поєднанні зі спиртним може призвести до проблем із травленням, метеоризму та нудоти. Також сіль провокує бажання випити ще більше, а це загрожує сильним сп'янінням.

Гострі соуси

Такий "дует" один з найнебезпечніших, адже симптоми, що випливають, дуже болісні і неприємні - нудота, блювання, метеоризм і здуття живота.

Червоний перець, фото lavka-pripravka

Зупиніться , поки не пізно: яка доза алкоголю призупинить ваш мозок на 2 тижні.

Раніше ми повідомляли, що британці винайшли алкоголь , від якого не буває похмілля.