Лимони широко використовуються у кулінарії і навіть вирішують деякі побутові питання із забрудненнями.

Але, як і інші продукти, вони не можуть завжди зберігатися в холодильнику і у всього є свій термін придатності, хоча є способи, які допоможуть його продовжити.

Лимон, фото з вільних джерел

Для початку приступимо до вибору лимонів у супермаркеті чи на ринку. Найменше пролежать у холодильнику плоди з рівної, без горбинок шкірки – їх потрібно вжити в найкоротші терміни. Краще купуйте злегка недозрілі плоди із зеленою та жорсткою шкіркою.

Також слід звернути увагу на наявність чорних плям. Навіть незначні точки свідчать, що лимон гниє зсередини. Звичайно, такий купувати не варто.

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Лимони. Фото: Youtube

Наступний етап – зберігання. Лимони придатні протягом двох тижнів, якщо вони лежать за кімнатної температури. Щоб трохи продовжити їх термін придатності, змастіть шкірку олією.

У холоді лимони пролежать набагато довше, у відсіку для овочів чи фруктів. Категорично не можна залишати плоди в пакеті з поліетилену, щоб не викликати конденсату та гниття. Найкращим рішенням буде загорнути цитрусові у паперовий пакет чи пергамент.

Продукти в холодильнику, скріншот з відео

Нагадаємо, чому радянські кухні такі маленькі? Українцям пояснили, навіщо доводилося "утискатися".

Раніше ми повідомляли, що ніякого борщу та вінегрету: кому заборонено їсти буряк і чому.

Також стало відомо, що лікар назвала топ-3 найнебезпечніші продукти для мозку: втратите і пам'ять, і увагу.