Лимони широко використовуються у кулінарії і навіть вирішують деякі побутові питання із забрудненнями.
Але, як і інші продукти, вони не можуть завжди зберігатися в холодильнику і у всього є свій термін придатності, хоча є способи, які допоможуть його продовжити.
Для початку приступимо до вибору лимонів у супермаркеті чи на ринку. Найменше пролежать у холодильнику плоди з рівної, без горбинок шкірки – їх потрібно вжити в найкоротші терміни. Краще купуйте злегка недозрілі плоди із зеленою та жорсткою шкіркою.
Також слід звернути увагу на наявність чорних плям. Навіть незначні точки свідчать, що лимон гниє зсередини. Звичайно, такий купувати не варто.
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
Наступний етап – зберігання. Лимони придатні протягом двох тижнів, якщо вони лежать за кімнатної температури. Щоб трохи продовжити їх термін придатності, змастіть шкірку олією.
У холоді лимони пролежать набагато довше, у відсіку для овочів чи фруктів. Категорично не можна залишати плоди в пакеті з поліетилену, щоб не викликати конденсату та гниття. Найкращим рішенням буде загорнути цитрусові у паперовий пакет чи пергамент.
Нагадаємо, чому радянські кухні такі маленькі? Українцям пояснили, навіщо доводилося "утискатися".
Раніше ми повідомляли, що ніякого борщу та вінегрету: кому заборонено їсти буряк і чому.
Також стало відомо, що лікар назвала топ-3 найнебезпечніші продукти для мозку: втратите і пам'ять, і увагу.