Морська капуста - продукт з водоростей роду Ламінарія, а широко популярною вона стала завдяки унікальному смаку та низькій калорійності.
Організм скаже вам велике "дякую" після її вживання, але краще розібратися з перевагами докладніше.
Цей продукт багатий різними вітамінами, які необхідні для здоров'я людини, але славиться морська капуста саме великому вмісту йоду. Ось кілька причин, чому її варто включити до свого раціону.
Оздоровлення кишечника
У морській капусті є клітковина, яку кишкові бактерії розщеплюють на сполуки, які, своєю чергою, позитивно впливають на мікрофлору кишечника.
Головне за 15 червня: ТЦК більше не прийде, пенсії доведеться повернути, а крупи у супермаркетах стали небезпечними
В Україні зростуть пенсії та зарплати: коли та наскільки
Відбирають телефони та "пакують" у бусики: нардеп зізнався, чи отримують ТЦК укази "зверху"
ТЦК будуть безсилі: юрист пояснив, кого не мають право затримувати на блокпостах
Захист серця
Регулярне вживання цього препарату знизить ризик серцевих нападів, а також корисні речовини зміцнять судини, а концентрація холестерину в крові впаде.
Допомога у схудненні
Морську капусту часто рекомендують дієтологи для процесу скидання зайвої ваги, так як вона низькокалорійна і містить альгінову кислоту і волокна, які фактично не перетравлюються, а діють як абсорбенти. Це допомагає токсинам швидше вивестись із організму.
Зниження ризику розвитку діабету
Завдяки клітковині у складі ці водорості регулюють рівні глюкози та інсуліну. Результати досліджень доводять, що вживання морської капусти підвищує чутливість до інсуліну.
Нагадаємо, що поїли солону страву - занапастили життя: українцям розповіли, чим шкодить "біла" приправа.
Раніше ми повідомляли, що ризикуєте занапастити організм: стало відомо про несподівану небезпеку кави .