Морська капуста - продукт з водоростей роду Ламінарія, а широко популярною вона стала завдяки унікальному смаку та низькій калорійності.

Організм скаже вам велике "дякую" після її вживання, але краще розібратися з перевагами докладніше.

Морська капуста, фото gsenzao

Цей продукт багатий різними вітамінами, які необхідні для здоров'я людини, але славиться морська капуста саме великому вмісту йоду. Ось кілька причин, чому її варто включити до свого раціону.

Оздоровлення кишечника

У морській капусті є клітковина, яку кишкові бактерії розщеплюють на сполуки, які, своєю чергою, позитивно впливають на мікрофлору кишечника.

Популярні новини зараз

Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним

Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще

Захист серця

Регулярне вживання цього препарату знизить ризик серцевих нападів, а також корисні речовини зміцнять судини, а концентрація холестерину в крові впаде.

Здоров'я серця, фото nur.kz

Допомога у схудненні

Морську капусту часто рекомендують дієтологи для процесу скидання зайвої ваги, так як вона низькокалорійна і містить альгінову кислоту і волокна, які фактично не перетравлюються, а діють як абсорбенти. Це допомагає токсинам швидше вивестись із організму.

Зниження ризику розвитку діабету

Завдяки клітковині у складі ці водорості регулюють рівні глюкози та інсуліну. Результати досліджень доводять, що вживання морської капусти підвищує чутливість до інсуліну.

Морська капуста, фото ideas-center

Нагадаємо, що поїли солону страву - занапастили життя: українцям розповіли, чим шкодить "біла" приправа.

Раніше ми повідомляли, що ризикуєте занапастити організм: стало відомо про несподівану небезпеку кави .