Часто ароматні спеції та приправи вже незадовго після покупки та першого використання стають непридатними для вживання, адже починають неприємно пахнути та збиваються грудками.
Однак, дотримуючись простих правил їх зберігання, можна бути впевненим, що аромат спецій збережеться надовго. Фахівці розповіли, як не можна зберігати спеції та чи можна їх вживати після закінчення терміну придатності.
Як не можна зберігати спеції:
- Не можна спеції тримати біля плити, хочуть це дуже зручно і багато хто саме так і робить. Найкраще місце прохолодне, сухе та темне. Це, наприклад, може бути комора, ящик або шафа, розташовані далеко від плити або духовки.
- Рекомендується зберігати спеції у скляній або керамічній тарі, яка більш герметична і чудово справляється з проникненням повітря та вологи.
- Не зберігайте спеції у пластикових контейнерах. Насамперед, вони не такі герметичні і можуть поглинати сонячне світло та запахи інших спецій.
Прокидатимемось від реву: ворог атакує новою небезпечною зброєю
У Вінниці ТЦК упакували ухилянтів: місцеві жителі влаштували бунт, вимагають відпустити мобілізованих
Польша почала депортувати українців: вдома відразу чекає ТЦК
Пенсія без стажу: кому платитимуть 8 тисяч гривень щомісяця
Чи шкідливі спеції, термін придатності яких минув
Як зазначають фахівці, такі спеції не шкідливі. Проте й особливої користі вони не принесуть. Тому все ж таки слід звертати увагу на упаковку, де вказані терміни придатності, протягом яких вони збережуть найміцніший смак і якість.
Однак у випадку, якщо ви не відкривали будь-яку спецію, то навіть після закінчення терміну споживання аромат і смак буде відмінним, адже упаковка цих продуктів герметична.
Нагадаємо, що припиніть це робити зараз: як правильно розморожувати продукти перед вживанням.
Раніше ми повідомляли, що ностальгічні голубці у сметанному соусі: рецепт із маминого зошита.
Також ми повідомляли, що принесли з супермаркету і просто поставили до шафки? Українці зберігають чай неправильно, основні правила.