Фахівці рекомендують людям віком від 50 років і старше додати до раціону доступний овоч. Він допоможе зберегти здоров'я судинної системи, а також дасть профілактичний ефект інсультів та інфарктів. Про це пише ua-vestnik.

За відсутності протипоказань людям старше 50 років рекомендується вживати молоду капусту. Цей овоч є одним із найкорисніших для судин.

Молода капуста. Фото: Youtube

Фахівці наголошують, що в капусті містяться органічні нітрати, які підтримують судини у тонусі. Стінки судин та судинна тканина стають більш еластичними завдяки цьому компоненту.

Ще молода капуста буде особливо корисною людям, які страждають від стрибків артеріального тиску. Цей овоч здатний нормалізувати його і ніяких препаратів не вживати.

Популярні новини зараз

Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця

Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому

Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми

За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші

Показати ще

Салат з молодої капусти, скріншот: YouTube

Також у капусті міститься багато клітковини, яка допомагає знизити рівень "поганого" холестерину. Це своєю чергою позитивно впливає прохідність судин і знижує ризик атеросклерозу. Цей овоч дуже корисний для судинної системи та серця зокрема тому, що містить велику кількість вітаміну С.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цей популярний перекус вас уб'є: чому слід відмовитися від локшини швидкого приготування прямо зараз.

Також наш портал інформував, на лікування підуть усі гроші: якими болячками можуть нагородити улюблене багатьма насіння соняшника.

Крім того, ми писали, чому чорний хліб може підірвати здоров'я: вся правда про шкідливі властивості продукту.