Печінка – один з найважливіших органів в нашому організмі, який відповідає за детоксикацію, вироблення жовчі та метаболізм. Але що робити, якщо вона перевантажена і потребує допомоги? Ми підібрали для вас п'ять продуктів, які допоможуть очистити печінку і відновити її роботу на всі 100%.

Гарбуз - природний гепатопротектор

Гарбуз – це справжній суперфуд для вашої печінки. Він однаково корисний у вареному та печеному вигляді. Гарбуз має гепатопротекторну властивість, яка допомагає відновлювати клітинні мембрани гепатоцитів та регулювати обмін холестерину. Крім того, гарбузова клітковина діє як м'який жовчогінний і протизапальний засіб, що додатково підтримує здоров'я печінки.

Нарізка гарбуза. Фото: скрін

Буряк

Популярні новини зараз

"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими

Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів

"На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України

За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші

Показати ще

Буряк – це справжнє джерело вітамінів і мінералів, які необхідні для здоров'я печінки. Він містить вітаміни А, групи В і фосфор, які є будівельними матеріалами для клітин печінки. Регулярне вживання буряка допомагає підтримувати печінку в оптимальному стані і сприяє її відновленню.

Бурякова ікра, фото lefood

Червоні Ягоди

Червоні ягоди, такі як полуниця, малина та вишня, багаті на каротин, аскорбінову кислоту та харчові волокна. Ці поживні речовини стимулюють ріст і регенерацію клітин печінки – гепатоцитів. Включіть червоні ягоди в свій раціон, щоб допомогти печінці відновитися після навантажень.

Зелений Чай

Зелений чай містить танін, кофеїн та вітамін С, які сприяють протизапальній дії і мають потужний антиоксидантний ефект. Вживання зеленого чаю допомагає знизити рівень окислювального стресу в клітинах печінки, захищаючи їх від пошкоджень і сприяючи детоксикації організму.

Куркума

Її ефірні олії та речовина куркумін захищають гепатоцити від токсинів і перешкоджають окислювальному стресу. Додавайте куркуму до своїх страв, щоб забезпечити додатковий захист і підтримку для печінки.

Куркума, скріншот: YouTube

Включивши ці п'ять продуктів у свій раціон, ви зможете допомогти печінці відновитися і працювати ефективніше. Дбайте про своє здоров'я і нехай ваша печінка завжди буде в чудовій формі!

Нагадаємо З кристаликами льоду та купою інгредієнтів: як виявити неякісне морозиво з магазину

Раніше ми розповідали, що Ви заварюєте чай неправильно – що потрібно робити з паперовою біркою, щоб не зіпсувати смак