Відкриваючи пачку насіння вже складно зупинитися та обмежитися кількома жменями продукту. Але таке неконтрольоване вживання може спричинити значні проблеми зі здоров'ям. Чим небезпечне насіння соняшнику, йдеться в матеріалі ua-vestnik.

Експерти попереджають, що насіння вважається досить підступним продуктом, а все через свою калорійність та наявність небезпечних елементів. Деякі люди вживають продукт цілими пачками, що підвищує ризик отримати проблеми зі здоров'ям.

Соняшникове насіння. Фото: скрін youtube

По-перше, у насінні міститься багато кислоти омега-6. Вона здатна накопичуватися в організмі та підвищує ризик розвитку запальних процесів. Також продукт не додає здоров'я зубам, якщо використовувати їх для лущення. Від такого зуби можуть швидко зіпсуватись і доведеться платити за дороге лікування.

Фахівці наголошують, що в насінні в цілому немає жодних речовин, які могли б принести користь здоров'ю, тому їхнє вживання має бути як мінімум помірним.

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

Соняшникове насіння. Фото: скрін youtube

Крім того, у насінні цілком можуть міститися яйця паразитів. Щоб не потрапити на лікарняне ліжко, рекомендується купувати сирі, а потім ретельно мити їх і сушити в духовці або мікрохвильовій печі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чому чорний хліб може підірвати здоров'я: вся правда про шкідливі властивості продукту.

Також наш портал інформував, як зберегти здоров'я після 60 років: ці продукти повинні бути в раціоні кожного пенсіонера.

Крім того, ми писали, ці продукти захистять від раку: як харчуватися, щоб онкологія ніколи не увійшла до вашого життя.