Будь-яка ковбаса не є продуктом здорового харчування, але є небезпечні види цього продукту, яку вживати категорично не рекомендують.
Ковбаси, які часто з'являються на столах більшості українців, слід якщо не виключити, то мінімізувати з раціону. Такого висновку дійшли дієтологи.
На першому місці в антирейтингу знаходяться кров'яна та ліверна. Справа в тому, що їх виробляють із додаванням внутрішніх органів тварин. Вони особливо жирні, до того ж піддаються термічній обробці. Це своє чергу сприяє накопиченню канцерогенів. Такі ковбаси особливо небезпечно їсти людям із хворобами серця, печінки чи нирок.
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Гороскоп на 20 листопада для всіх знаків Зодіаку: як провести середу без стресів
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
Сиркопчена ковбаса, яка дорожча за інші види, особливо популярна. Однак не можна забувати, що її виробляють із червоного м'яса з додаванням величезної кількості солі. Це підвищує термін зберігання. У ньому багато тваринного жиру, що сприяє підвищенню холестерину у крові. Часте вживання такої ковбаси підвищує ризик розвитку раку товстої кишки та інших онкологічних захворювань.
Найкорисніша ковбаса
Сиров'ялена ковбаса може вважатися умовно безпечною, якщо її виготовили з м'яса вищого ґатунку. Такий продукт зазвичай коштує дорого, а чим він дешевший, тим менше шансів на безпеку інгредієнтів. На думку експертів із харчування, щодо безпечної можна назвати сиру, з м'яса птиці. У її складі мало жирів та рідко присутні шкідливі речовини.
Нагадаємо, що любите "лікуватися" чаєм з лимоном - є погані новини: чим небезпечний мікс цитрусу та гарячої води.
Раніше ми повідомляли, що ви й досі вірите, що каші корисні? 3 види круп, які краще назавжди викинути із кухні.
Також стало відомо, що проблеми зі шлунком, зайва вага та інші наслідки: кому заборонено їсти молочні каші, особливо на сніданок.