Харчування є одним із найважливіших факторів, які впливають на наше здоров'я, в тому числі і на появу ракових захворювань. Ось кілька ключових принципів, які допоможуть вам зменшити ризик виникнення хвороби і підтримати ваше загальне здоров'я.

Збалансоване харчування з рослинною їжею

Ваш раціон повинен бути насичений зеленими овочами, бобовими, грибами, хрестоцвітними овочами та ягодами. Це не просто джерела клітковини, вітамінів та мінералів, але й містять фітохімікати, які зменшують запалення та позитивно впливають на обмін гормонів.

Овочі та фрукти, фото: agrotimes.ua

Мінімізація споживання червоного м'яса та обробленої їжі

Обмежте споживання червоного м'яса та мінімізуйте вживання обробленої їжі, такої як ковбаси та бекон. Дослідження показують зв'язок між цими продуктами та підвищеним ризиком розвитку раку шлунка та колоректального раку.

М'ясо. Фото Freepik

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Контроль ваги та уникнення ожиріння

Надмірна вага значно збільшує ризик розвитку різних типів раку, зокрема раку молочної залози, товстої кишки, ендометрію, нирок та стравоходу. Тому слід регулярно контролювати свою вагу та при необхідності зменшувати її.

Обмеження споживання алкоголю

Вживання алкоголю пов'язане з підвищеним ризиком деяких видів раку, включаючи рак ротової порожнини, гортані та інших. Спробуйте обмежити своє споживання алкоголю або зовсім його уникати.

Алкоголь, фото Instagram

Перевага здоровим жирам

Оберіть жири з рослинних джерел, такі як горіхи, насіння та риба, що містять корисні протизапальні властивості. Уникайте трансжирів та надмірного споживання насичених жирів.

Збагачення раціону клітковиною

Клітковина, яка міститься в цілих зернах, бобах, грибах, фруктах та овочах, може захистити від раку товстої кишки та інших видів онкології.

Нагадаємо, Ви не знали, але на вашій кухні 100% є "вибухівка" - і це не газ: який продукт будь-якої миті може "здетонувати"

Також, Відмовтесь від цих продуктів: яка їжа може вкоротити нам життя