З настанням тепла садівники активно шукають способи захистити свої плодові дерева від шкідників, щоб забезпечити собі добрий урожай. Одним з простих, але ефективних методів є використання целофанового пакета, води та блискучих монет.

Цей метод полягає у тому, що потрібно взяти прозорий целофановий пакет і наповнити його водою приблизно на 75%. Потім у цей пакет слід покласти п’ять блискучих монет і міцно зав’язати його, щоб вода не витікала.

Пакети, скріншот: YouTube

Після цього готовий пакет потрібно повісити на дерево так, щоб на нього постійно потрапляло сонячне світло. Коли світло проходить через пакет, наповнений водою, воно заломлюється і відбивається у різні боки.

Цей процес створює численні світлові відблиски, які додатково посилюються за рахунок блискучих монет, що знаходяться всередині пакета.

Популярні новини зараз

Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять

Українців готують до голодної зими - таролог налякала прогнозом: "Не буде нічого їсти"

Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила

Чоловіків почнуть карати за відсутність цього документу: кому треба поквапитись

Показати ще

Ці відблиски утворюють своєрідний ефект дзеркала, який сильно блищить на сонці. Різні комахи, зокрема шкідники, дуже чутливі до таких інтенсивних відблисків і світлових переломлень. Вони лякаються цього яскравого світіння і уникають наближення до дерева, на якому висить пакет.

Цей метод є дуже ефективним у боротьбі проти настирливих шкідників, які можуть завдати значної шкоди фруктовим деревам. Водночас, він абсолютно безпечний для домашніх тварин і не потребує використання хімічних засобів, що робить його екологічно чистим рішенням для садівників.

Нагадаємо, хочеться поговорити? Чому не можна брати слухавку з невідомих номерів

Вам буде цікаво дізнатися фух, цього місяця менше нарахували: ці 4 поради допоможуть на 20% знизити енерговитрати в будинку