Травень – не лише мальовничий місяць, але й час для активних робіт на городі. Варто знати, як правильно підживлювати часник та чим, щоб отримати рясний врожай.
Про це розповідають Новини Вінниці.
Чому підживлення часнику в травні таке важливе
-
навесні для часнику, як і для багатьох інших культур, життєво необхідний азот. Він стимулює ріст надземної частини рослини – листя, яке відповідає за фотосинтез та накопичення поживних речовин у головках;
-
травень – це період інтенсивного формування головок часнику. Підживлення в цей час допоможе їм вирости великими, щільними та ароматними.
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Чим підживлювати часник в травні
Існує декілька варіантів підживлення часнику в травні:
-
сечовина найпростіше та найдоступніше азотне добриво. Розведіть 20 грамів сечовини в 10 літрах води і полийте грядки з часником з розрахунку 3 літри розчину на 1 квадратний метр;
-
аміачна селітра ще одне ефективне азотне добриво. Розведіть 30 грамів аміачної селітри в 10 літрах води і полийте грядки з часником з розрахунку 3 літри розчину на 1 квадратний метр;
-
можна також використовувати для підживлення часнику настої трав (наприклад, кропиви, кульбаби) або розчин золи.
Коли і як підгодовувати часник
-
перше підживлення часнику в травні можна провести, коли листя вже добре підростуть, але до початку формування стрілок. Друге підживлення можна провести через 2-3 тижні після першого;
-
поливайте часник добривом вранці або ввечері, після того, як спаде спека;
-
не допускайте перезволоження ґрунту, щоб не спровокувати розвиток грибкових захворювань.
Нагадаємо, що потрібно робити з тюльпанами, які відцвіли.
Як повідомляли раніше, чим краще підживлювати півонії на весні.
Як писав "Знай" раніше, що потрібно додати у воду, щоб тюльпани довго були свіжими.