Деякі дорослі, а особливо діти, не завжди можуть повністю проковтнути пігулку, тому розтирають її на порошок або розламують на частини. Як виявилось, так робити категорично не можна.

Розтирати на порошок можна далеко не всі таблетки, а тільки ті, які не мають спеціальної оболонки. Проте лише лікар може дати дозвіл на це. Також пацієнти часто ковтають пігулки через гіркоту, хоча за інструкцією їх потрібно розжовувати. Це знижує ефективність препарату.

Таблетки / фото: Pixabay

[quote author=""]"Друзі, таблетки роблять не просто у такому вигляді. Вид таблетки та її оболонка - це оптимальний варіант для лікування. Якщо їх просто проковтнути, то вона діятиме не так швидко або з меншою ефективністю", - зазначив Петров.

Виробники для таких людей випускають альтернативи, які можна розсмоктувати чи тримати під язиком. До речі, такі таблетки не можна жувати, тому що це може призвести до подразнення шлунково-кишкового тракту. Ділити їх на дві таблетки також не рекомендується.

Популярні новини зараз

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни

Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Показати ще

"Якщо ви наприклад розділите таблетку "Мезима", то вона не зможе подіяти на 100% там де це необхідно. Поділ таблеток не дає їм нормально діяти, а в деяких випадках може призвести до легких подряпин трахеї через гострі кінці розділеної половинки", - пояснив лікар.

пігулки

Нагадаємо, що ця добавка перетворює каву на цілющі "зілля": зменшує ризик розвитку небезпечної недуги.

Раніше ми повідомляли, що нас можуть убити найпростіші інфекції – вчені про нову пандемію, яка загрожує людству.