Для якісного прибирання в домі не завжди необхідно використовувати дорогі миючі засоби. Існують прості та доступні способи очищення килимів, якими користувались ще наші бабусі. Ось кілька порад, як очистити килим від пилу та бруду, не витрачаючи багато грошей.

Чищення килима. Фото: скрін youtube

Деревна стружка

Щоб позбутися плям та неприємного запаху на килимі, можна скористатися деревною стружкою, господарським милом та бензином. Натріть шматок мила на тертці, розчиніть його в 5 літрах теплої води, додайте 2 столові ложки бензину та добре змішайте. Занурте деревну стружку в цей розчин і розподіліть по килиму. Залиште на півгодини, після чого видаліть стружку жорсткою щіткою і пропилососіть килим.

Сода

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Розчиніть соду у теплій воді у співвідношенні 1:1, розпорошіть на килим і залиште до висихання. Пропилососіть килим після того, як сода висохне.

Оцет

Нанесіть соду на килим і розподіліть її рівномірно. Розчиніть столову ложку оцту у літрі теплої води та нанесіть на килим. Залиште на півгодини, після чого пройдіться по коврі сухою жорсткою щіткою. Закінчіть процес, пропилососивши килим.

Перекис водню

Змішайте півтора флакона перекису водню з 2 столовими ложками соди. Нанесіть розчин на пляму і залиште на півгодини, після чого протріть килим світлою тканиною. Потім промокніть зайву рідину чистою сухою серветкою.

Сіль

Якщо вам потрібно швидко та ефективно оновити свіжість килиму, сіль стане вашим надійним помічником. Цей метод дуже простий: просто рівномірно насипте дрібну сіль на поверхню килиму, а потім візьміть вологу щітку або віник і ретельно почистіть покриття. Після цього видаліть залишки солі за допомогою пилососа.

Раніше ми розповідали, що Навіть найдавніші плями на кухні відійдуть за пару хвилин: чарівний бабусин розчин, який відітре усе

Нагадаємо, Унікальне добриво з яєчної шкарлупи: ваш город вразить вас небувалим урожаєм