Починаючи з моменту, коли томатні сіянці лише проростають на вікнах або балконах як розсада, садівники починають плекати майбутній врожай. Однак, є деталі, які можуть вплинути на подальший розвиток рослин. Розглянемо основні помилки, які допускають дачники-початківці під час висадки розсади томатів у відкритий ґрунт.

Помилка у поливі

Розсаду томатів слід припинити поливати протягом тижня перед пересадкою. Однак, за добу до цього рослини слід рясно залити теплою водою.

Коли висаджуєте томати, налийте у лунки якнайбільше теплої води. Ще протягом тижня після цього не поливайте рослини. Температура води повинна становити 25-30 градусів.

Полив городу, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Освітлення

Багато садівників намагаються забезпечити томатам додаткове освітлення, сподіваючись на міцну та здорову розсаду. Однак, перед висадкою в ґрунт слід зменшити кількість додаткового світла до мінімуму, щоб рослини звикли до природних умов.

Загартування томатів

Перед висадкою у відкритий ґрунт томати обов’язково потрібно загартовувати. Це дозволяє рослинам набути витривалості та швидше прижитися на новому місці. Помилкою вважається тримати розсаду в умовах квартири, а потім відразу пересаджувати її на город.

Розсада томатів. Фото: YouTube

Погодні умови

Важко підібрати ідеальні погодні умови для висадки томатів, але варто слідкувати за прогнозами синоптиків і не пропустити вдалий момент. Оптимальною температурою в день вважається +17 ... 19 °C, вночі термометр не повинен опускатися нижче +13 °C.

Рання посадка

Бажання отримати врожай якнайшвидше може змусити дачників поспішати з посадкою розсади. Але варто пам'ятати, що рання посадка розсади томатів при непридатних умовах може призвести до проблем з ростом та розвитком рослин. Заморозки, низькі температури та непередбачувані погодні умови можуть пошкодити розсаду і негативно вплинути на майбутній врожай. Тож дивіться не у календар, а на стовпчики термометрів.

Нагадаємо, Картопля засипле урожаєм: посадіть її за секретним методом і забудьте про турботи

Також ми розповідали: Захистіть свій город від помилок: правильне використання тирси у садівництві