Темний шоколад із невеликою кількістю цукру у складі можна впевнено додавати у свою аптечку. Це не тільки десерт, а й свого роду "ліки". Про це йдеться у матеріалі порталу storinka.

Вчені провели низку досліджень, які показали, що зі споживання темного шоколаду можна вилучити велику користь. Десерт може допомогти людям, які страждають на підвищений артеріальний тиск.

Темний шоколад. Фото: скрін youtube

Виявилося, що какао викликає розслаблення судин та стабілізує кров'яний тиск. Отже, темний шоколад може замінити аптечні засоби. Проте слід пам'ятати, що для досягнення позитивних результатів, вживання продукту має бути нормованим. Переїдання спричинить лише негативні наслідки.

Шоколадка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

За словами фахівців, на день достатньо з'їдати до 20 грамів темного шоколаду. При цьому важливо обирати якісний продукт, у якому буде мінімальний вміст цукру.

Для того, щоб привести тиск в норму, можна вживати темний шоколад як з помірним, так і високим рівнем вмісту какао-бобів. Тут справа смаку, але що вищий рівень, то виразніший ефект.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, прямий шлях до серцевого нападу: які напої можуть скоротити ваше життя.

Також наш портал інформував, смачний захист від серцевих захворювань: розкрито секретні властивості популярного молочного продукту.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ці три крупи - запорука міцного здоров'я: додайте в раціон і організм "заспіває".