Немає радості коли затьмарює один момент: квартири-хрущовки на вторинному ринку найчастіше занедбані і з таким характерним для старого житла запахом затхлості. Можна перепробувати сотні способів: мити підлогу з хімією, хлоркою чистити сантехніку, провітрювати, нічого не допомагає.

Запах знову повертається... робити ремонт — насолода не дешева. Доводиться миритися із запахом.

Прибирання будинку. Фото: скрін youtube

Звідки у хрущовках неприємний запах? На це є кілька причин і багато з них пов'язані із самим будинком. Панельні будинки будували швидко, але не на віки. Передбачалося, що панельне житло вирішить проблему молодих сімей, які з часом зможуть дозволити собі будинок за містом, дачу чи квартиру краще. Тому всі комунікації були розраховані лише на 30—40 років, не більше.

Сьогодні багатьом хрущовкам за 60 зрозуміло, що вони потихеньку розсипаються від старості. Каналізація протікає, у підвалі ґрунтові води, все це накопичується і дає цей запах вогкості, плісняви, гнилі. І по вентиляції цей запах чудово піднімається у квартиру.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube

Обов'язково потрібно звертатися до ЖЕКу, щоб вони усунули проблему у підвалі. Як потрібно задуматися і про вентиляцію, яка з роками засмічується, а буває так, що її взагалі не чистять.

І остання причина – сама квартира. Якщо ремонт в ній давно не робили, і прибиранням постійно нехтують, то багато матеріалів: паркет, шпалери, штукатурка з часом накопичують кухонні та інші запахи і це вже нічим не відмиєш, тільки міняти і робити великий ремонт.

Нагадаємо, зайва вага та зламана психіка: чому важливо "видаляти" мотлох у квартирі, хоч раз на рік

Як повідомляв "Знай.uа", навіть терти не доведеться: як відчистити килим копійчаними засобами

Знай.uа писав, смердить, як у будинку для людей похилого віку: як позбутися від затхлого запаху в квартирі