Ведмедка, яку ще називають капустянкою – це шкідник, який особливо завдає шкоди навесні, коли дачники та городники садять розсаду.

Шкідник під'їдає коріння молоденьких ніжних рослин, залишаючи українців без урожаю. Також капустянка під'їдає коренеплоди — картопля, морква, через що овочі псуються і не зберігаються. Також значну шкоду завдає тяганина. Про це пише порт "на пенсії".

Капустянка. Фото: скриншот Youytube

"Є дуже простий спосіб боротьби з цими шкідниками до повного їх знищення, але за умови систематичного застосування. Любов дротяника і капустянки до проростаючого насіння кукурудзи відома давно, тому пропонуємо спосіб боротьби і називають " ловом на живця". Одним із найефективніших препаратів для приготування приманки вважається "Актара"", - зазначають у повідомленні. - зазначають у повідомленні.

Для приготування розчину 1 г "Актори" розчиняють у літрі води та замочують не протруєні зерна кукурудзи так, щоб розчин тільки покрив насіння. Замочують протягом чотирьох-п'яти днів у теплому місці, щоб зерна наклюнули. За цей час насіння насичується отрутою у високій концентрації.

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

Капустянка. Фото: скриншот Youytube

Насіння висівають у міжряддях з інтервалом у п'ять сантиметрів. Скільки робити таких отруйних грядок, вирішувати вам залежно від зараженості ґрунту цими шкідниками чи площею земельної ділянки.

Як приманка працює така кукурудза до третього аркуша, далі її зрізають. Можете залишити рости кукурудзу для отримання кочанів або використовувати як опору для огірків.

Капустянка. Фото: скриншот Youytube

Нагадаємо, що закопайте на городі цей предмет – і матимете величезний урожай.

Раніше ми повідомляли, що доведеться просити у курочки: два хитрі способи добрива полуниці, які подарують соковитий урожай.