Міжнародна група вчених виявила, що коли дріжджі та бактерії із ферментованого чайного гриба колонізували кишечник, у людей змінювався жировий метаболізм. Це відбувалося без змін у дієті.

У результаті вживання чайного гриба призвело до зниження запасів жиру.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу GSMinfo.

Чайний гриб, скріншот: YouTube

Дослідники вивчили флору, знайдену у симбіотичних культурах бактерій та дріжджів комбучі або напою із чайного гриба. Особливо корисною виявилася желатинова закваска, багата на мікроби, що плаває поблизу поверхні ферментованої рідини.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

У ній знайшли пробіотичні бактерії, включаючи види Acetobacter, Lactobacillus та Komagataeibacter. Раніше вчені з'ясували, що вони корисні для здоров'я, зокрема знижують артеріальний тиск.

В рамках нового дослідження вчені з Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл виявили, що бактерії чайного гриба впливають на експресію кишкових генів, особливо тих, які пов'язані з жировим метаболізмом.

Чайний гриб, скріншот: YouTube

Введена флора посилила кількість білків, необхідні розщеплення жиру. Крім того, вони знизили утворення білків, які допомагають створювати ліпідні сполуки – тригліцериди.

"Наші результати свідчать про те, що бактерії у напої з чайного гриба викликають стан "натщесерця" у господаря навіть за наявності достатньої кількості поживних речовин", - пояснюють вчені.

Дослідження провели на модельному черв'яку C. elegans - мікроскопічному нематоді. У них не накопичується жир, як люди. Проте вчені вважають, що такі метаболічні ефекти чайного гриба, швидше за все, спостерігатимуться й у людей.

Нагадаємо, потрібна літрова пляшка та рушник: лікар розкрив метод, як врятувати вашу спину від болю.

Раніше повідомлялося, що два прилади крадуть електроенергію будинку – потрібно вимкнути негайно.

Також, дивна, але дуже корисна звичка: чому українцям краще почати пити окріп.