Абсолютно будь-яке пластикове сидіння на унітазі з часом починає набувати жовтого відтінку. Звичайно, все це стає дуже негарною картиною. На обідку накопичується бруд, жир та бактерії. Унітаз потрібно іноді добре мити, а також регулярно стежити за чистотою самого унітазу.

Один із українських блогерів-лайфхакерів назвав та описав топ-5 способів очищення унітазу до ступеня "білого".

Для цього нам потрібні елементарні засоби, які часто є вдома під рукою.

Миття унітазу. Фото: скрін youtube

Рідина для миття посуду

Вам може здатися, що це дуже простий і очевидний спосіб – так спробуйте! Вам потрібно нанести кілька крапель миючого засобу на губку та ретельно протерти обідок.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Після цього протріть чистою вологою серветкою, а потім витріть насухо. Засіб для миття посуду добре видаляє жир і розщеплює багнюку, але якщо цей метод не спрацював, використовуйте варіанти нижче.

Оцет, фото shuba

Столовий оцет

Вам добре відомий цей засіб і з кулінарії, і для прибирання в будинку. Оцет допомагає позбутися неприємного запаху та різних забруднень. Вам потрібно зняти сидіння для унітазу, щоб легко очищати.

Розведіть у тазу в рівних пропорціях оцет та воду. Змочіть у розчині паперові рушники та покладіть їх на обідок так, щоб вони його повністю покривали. Можна зверху ще побризкати розчином. Залишіть серветки на годину і після цього протріть вологою ганчірочкою.

Вода з лимоном, кадр з відео

Ефірні олії та лимончик

Лимон відомий своїми властивостями, що дезінфікують, він також добре очищає будь-які поверхні від бруду і допомагає позбутися неприємного запаху.

Що стосується сидіння для унітазу, то дійте так: змішайте 100 г лимонного соку і кілька крапель ефірної олії на ваш смак. Перелийте розчин у пляшку з пульверизатором. Тепер обробіть лимонним соком сидіння унітазу та залиште буквально на 15 хвилин. Тепер потрібно промити обідок чистою водою та висушити чистим сухим рушником.

Перекис водню, скріншот з відео

Перекис водню від плям на сидіння для унітазу

Ми часто розповідаємо про те, що перекис водню допомагає впоратися з різними труднощами під час збирання. Вам також варто скуштувати цей засіб у боротьбі проти жовтизни на унітазі. Що потрібно: спочатку наповніть пульверизатор перекисом водню, а потім розпорошіть на обідок та кришку. Зачекайте приблизно 10 хвилин та протріть сухою тканиною.

Крім цього, у сам унітаз можна влити половину склянки перекису водню та засипати 1 склянку харчової соди. Добре пройдіть щіткою по стінках і змийте.

Сода. Фото: скрін youtube

Харчова сода, як засіб для "обмивання"

Порошок соди чудово справляється із забрудненнями на будь-якій поверхні. І точно допоможе відмити до білого стану сидіння для унітазу.

Що потрібно зробити: змішайте в мисці 3 столові ложки харчової соди з невеликою кількістю теплої води. У вас має вийти однорідна паста. Тепер цю пасту потрібно завдати на всі забруднені ділянки. Залиште хвилин на 20 і потім додатково потріть кухонною губкою або старою зубною щіткою. Після цього протріть обідок вологою серветкою з мікрофібри, щоб видалити залишки пасти. Обідок висохне і буде чистим і сяючим.

Нагадаємо, потрібна літрова пляшка та рушник: лікар розкрив метод, як врятувати вашу спину від болю.

Раніше повідомлялося, що два прилади крадуть електроенергію будинку – потрібно вимкнути негайно.

Також, як налагодити зв'язок зі своєю інтуїцією: прості поради.