Ми використовуємо в побуті різноманітний посуд, який підходить для конкретних ситуацій і цілей.
А за останні роки дуже популярною стала саме силіконова. Вона зручна для випікання різних десертів, пирогів та кексів. Але якщо купити такий посуд поганої якості, він може серйозно вдарити по здоров'ю.
Лікар Вікторія Рева зазначила, що допустимий температурний діапазон силіконової форми дуже широкий - від -40°С до +230°С. Це практично як заморожування продуктів, так випікання.
[quote author=""]"Харчові силікони високої якості очищаються від сторонніх речовин і полімеризуються на дорогих каталізаторах з платини. Платина забезпечує правильний перебіг хімічних реакцій, чистоту та якість продукту. , - Повідомила вона.
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Силіконовий посуд не можна використовувати на відкритому вогні, залишати на гарячих конфорках плит, а також порушувати рекомендації щодо температурного режиму, як попереджає Рева. Ще потрібно враховувати, що харчовий силікон можна легко порізати та пошкодити, тому ножі потрібно тримати якнайдалі від нього.
Як розпізнати неякісний посуд із силікону:
- Дешевий матеріал;
- Біліє дома згину;
- Немає маркування безпеки та вказівки бренду виробника;
- Має неприємний запах відразу або після декількох використання;
- Швидко втрачає пружність;
- Надає їжі сторонній запах та присмак;
- Недовговічний.
Нагадаємо, безсоння в умовах війни: як зберегти психічне здоров'я та налагодити режим.
Раніше повідомлялося, можна заощадити купу грошей: як навести лад у санвузлі без магазинної хімії.
Також, розпізнати зможете за секунду: тепер Єва та Брокард не підсунуть вам підроблені парфуми.