Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які вже повним ходом готуються до старту дачно-городнього сезону, є дуже цікаві та корисні новини. Всім відомо, що на початку березня городники займаються розсадою.

Фахівці рекомендують першого місяця весни висаджувати розсаду саме помідорів. Однак під час вирощування розсади городники можуть стикатися з різними неприємними речами, наприклад, почорнінням ніжок.

Один з українських блогерів городників заявив, що такі "дзвіночки" можуть свідчити про інфекцію, яка розвинулася через несприятливі умови.

Помідори на розсаду, скріншот: YouTube

Досвідчені городники радять у такому разі:

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

По-перше , провести промивання ґрунту теплою водою: наповнити лоток або контейнер до верху, трохи почекати та злити воду, повторити три рази.

По-друге , зняти верхній шар ґрунту, виставити лоток на сонці, щоб земля швидше висохла і кисень зупинив утворення закисних речовин з органіки.

По-третє , зменшити полив і використовувати м'яку воду (снігову, дощову чи кип'ячену).

Помідори на розсаду, скріншот: YouTube

Також варто розповісти, що перець найкраще сіяти відразу в окремі стаканчики по два насіння в кожну. Для цього рекомендується ємність розміром 0,5 л). А згодом слабкі рослини слід видалити.

Врахуйте, що для "дружних" і рівномірних сходів температура ґрунту до їх появи повинна бути приблизно 25-30 градусів, а сам ґрунт у цей час - постійно зволожений.

Нагадаємо, замочіть так насіння помідорів і отримайте найсмачніший урожай: геніальний лайфхак для садівників.

Раніше повідомлялося, навіщо жінки кладуть у сумочку шматочок мила: лайфхак, який знала навіть твоя бабуся.

Також, подарували квіти на 8 березня, а простоять до Великого посту: як правильно зберігати квіти і що потрібно додати у воду.