Для всіх наших шанованих читачів, які стежать за порядком своїх побутових приладів, а також для тих, хто вже не знає, що робити з брудною праскою, є чудова новина. Почистити праску від накипу - можна, і це не таке вже й складне завдання, як може здатися на перший погляд.

Праска часто використовується в побуті, відповідно і догляд за ним має бути постійним.

Про те, як очистити праску від накипу, розповів один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими порадами у соціальних мережах.

Чистка праски, скріншот: YouTube

Сода

Для приготування розчину потрібно змішати 1 чайну ложку соди з невеликою кількістю води, щоб утворити густу пасту. Готову суміш наносимо на поверхню праски, де є накип.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Звертаємо особливу увагу забруднені області. Залишаємо содову пасту на підошві праски протягом 15-20 хвилин, щоб вона роз'їла накип. Ганчіркою витираємо накип і стираємо залишки пасти. Завершуємо процес сухою ганчіркою або серветкою.

Чистка праски, скріншот: YouTube

Лимонна кислота

Приготуйте розчин на основі цієї речовини. Додайте 1-2 чайні ложки лимонної кислоти в склянку води і ретельно розмішайте, доки кислота повністю не розчиниться. Залийте розчин лимонної кислоти в резервуар для води вашої праски.

Увімкніть праску та розігрійте її до середньої температури. Залишіть розчин лимонної кислоти на 5-10 хвилин|мінути| і випустіть кілька разів. Лимонна кислота розчинить вапняні відкладення на прасці. Вичищаємо накип серветкою або ганчіркою і витираємо насухо.

Як очистити праску від накипу Фото: скрін youtube

Оцет

Готуємо розчин наступним чином: змішуємо однакові частини оцту та води. Занурюємо м'яку ганчірку або серветку в розчин оцту. Очищаємо зовнішню частину праски, протираючи його ганчіркою, змоченою в розчині оцту.

Для видалення накипу або вапняних відкладень із платформи праски використовуйте зубну щітку. Витріть залишки мокрою ганчіркою, а потім насухо.

Нагадаємо, масляна у розпалі, вино стоїть, а відкрити нічим: як зробити це без штопора, 3 способи.

Раніше повідомлялося, які продукти потрібно завжди купувати у супермаркеті: без них здоровішими не будете.

Також, шкіра буде ніжна, як п'ята точка немовляти: 2 маски, які врятують руки після морозів.