Гречана каша містить багато цінних мінералів та корисних вітамінів, тому має бути в раціоні кожної людини, якщо немає протипоказань. При цьому в поєднанні з деякими продуктами гречка може стати небезпечною, пише nashamama.

Фахівці попереджають, що деякі продукти просто нівелюють користь гречки, інші можуть призвести до негативних наслідків, наприклад, проблем із травленням.

Гречка, фото: Знай.ua

Так, серед продуктів, які не можна вживати разом із гречкою – молоко. Такий тандем мало того, що не принесе жодної користі, так ще й може спровокувати здуття та біль у шлунку.

Яйця та гречка – також небезпечне поєднання. Такий "дует" надає надмірно сильне навантаження на шлунок та кишечника. В результаті може виникнути діарея, здуття, печія і навіть нудота.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Гречана каша. Фото: Youtube

Гарантовані проблеми із травленням, якщо їсти гречану кашу та черемшу. Цей продукт уповільнює освоєння каші, що загрожує негативними наслідками.

У багатьох є звичка запивати їжу, наприклад, чаєм. У разі гречки це робити не рекомендується. Чорний або зелений чай не дадуть засвоїтись залізу, що міститься в каші.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, профілактика вірусів обернеться проблемами зі здоров'ям: кому не можна налягати на часник.

Також наш портал інформував, тішите рецептори, але ставите під удар здоров'я: що відомо про небезпечні властивості оселедця.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, цей небезпечний "дует" може наробити лиха: чому не варто поєднувати сало з часником.