Ми звикли використовувати лавровий лист як прянощі для різних страв, зокрема для супів. Але насправді його корисні властивості та сфера застосування набагато ширші.

Насамперед лавровий лист славиться сильними антисептичними властивостями, а також сприяє виведенню шлаків з організму, підвищує імунітет та пробуджує апетит. На подив багатьох, ця пряність - справжній скарб вітамінів В, С, А, РР, міді, селену, калію, марганцю та заліза.

Лавровий лист, фото samovartime

І все ж таки, в голові не укладається, де і яким чином можна застосовувати лавровий лист поза кулінарії. Але знову ж таки, ця пряність вміє приємно дивувати.

Якщо залишити під подушкою один лавровий лист, ви забудете про безсоння, і при цьому ніякі спеціальні препарати з аптеки не знадобляться. Більше того, ця рослина в засушеному вигляді сприятливо впливає на емоційне тло, завдяки чому симптоми депресії втихомиряться.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Сон, фото lisa

Лавровий лист, крім іншого, ефективно заспокоює нервову систему і сприяє тому, щоб напруга та перевтома скоріше пройшли.

Але не забувайте про правильне зберігання лаврового листа для збереження його корисних властивостей. Коли ви відкриєте пачку, перекладете рослину у скляну банку.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, що всі українці використовують цей інгредієнт у супах – але чомусь він дуже небезпечний.

Раніше ми повідомляли, що навіщо до гречки додавати часник та імбир: секрети приготування крупи, про які ви не знали.