Народна медицина передбачає вживання часнику для профілактики вірусів. Багато хто свято вірить і не особливо контролює кількість цього продукту в раціоні. Однак це може бути небезпечним, пише novosti24.

Фахівці рекомендують не вважати часник універсальним засобом для профілактики вірусних захворювань. По-перше, на сьогоднішній день не вдалося довести ефективність дії продукту у боротьбі з ГРВІ. По-друге, часник можна вживати не всім.

Часник. Фото: скрін youtube

Так, додавати часник до раціону не можна людям, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту: гастрит, виразкову хворобу дванадцятипалої кишки або шлунка. Якщо є проблеми з нирками, продукт також не рекомендується до вживання.

Часник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Показати ще

В той самий час експерти підтверджують, що часник має корисні властивості і за відсутності протипоказань варто регулярно вживати. Але обов'язково у розумних кількостях.

Зазначається, що часник має антибактеріальні та антигрибкові властивості, тому корисний для ротової порожнини, адже вбиває шкідливі мікроби, які можуть там розмножуватися.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цей небезпечний "дует" може наробити лиха: чому не варто поєднувати сало з часником.

Також наш портал інформував, тішите рецептори, але ставите під удар здоров'я: що відомо про небезпечні властивості оселедця.

Крім того, ми писали, запорука здоров'я – вершкове масло? Розкрито дивовижні властивості звичного нам продукту.