Проблеми зі сном стали справжнім лихом сучасного світу. Безсонні ночі, неспокійний сон, почуття постійної втоми навіть після тривалого перебування в ліжку – все це негативно впливає на якість життя людини.

Втім, не варто одразу хапатися за аптечні снодійні препарати, адже є ефективні натуральні способи покращити сон. Один із таких методів пропонується на польському порталі Pysznosci.pl.

Безсоння. Фото: скрін youtube

Це простий і доступний рецепт, для приготування якого знадобляться лише два інгредієнти – натуральний мед та гімалайська рожева сіль. Для початку слід змішати 5 чайних ложок меду та 1 столову ложку солі у невеликій скляній ємності. Ретельно розмішати суміш, щільно закрити кришкою та зберігати в темному прохолодному місці. Безпосередньо перед сном слід покласти 1 чайну ложку цієї суміші під язик і дочекатися, доки вона повністю розчиниться.

Такий нескладний засіб має комплексну дію на організм людини. По-перше, мед сприяє незначному підвищенню рівня інсуліну, що стимулює вироблення серотоніну - гормону, що відповідає за процес засинання та підтримки здорового сну протягом ночі. А гімалайська сіль, багата калієм, магнієм, кальцієм та іншими мінералами, допомагає знизити рівень гормону стресу, розслабити організм та підготувати його до спокійного та цілющого нічного відпочинку.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Сон, людина, що спить. Фото: Знай.ua

Крім того, цінні мікроелементи гімалайської солі позитивно впливають на загальне функціонування організму протягом наступного дня. Адже відчуття свіжості, бадьорості та працездатності багато в чому залежить від якості попереднього сну.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, тарань, густера, краснопірка - отруюють нас глистами: яку рибу заборонили їсти українцям

Як повідомляв "Знай.uа", не лікує випадання і не бореться з кінчиками, що січуться: чому не варто витрачати багато грошей на шампунь

Знай.ua писав, додавайте це в чай ​​і забудете про хвороби: імунітет стане "залізобетонним"