У холодний зимовий вечір немає нічого кращого за чашку чаю, що зігріває, а для більшості це обов'язковий ритуал вранці.
Тільки от не всі замислюються про те, що цей напій шкідливий і така невинна звичка в деяких випадках загрожує реальною небезпекою для здоров'я.
Вся справа у температурі чаю, як повідомив турецький гастроентеролог Ведат Герал. Занадто гарячий напій пити категорично не рекомендується, а це зазвичай і роблять багато хто з нас. Якщо температура води перевищує 65 градусів, є ризик розвитку онкологічних захворювань стравоходу.
Такі захворювання найчастіше зустрічаються у країнах, де є великі шанувальники чаю – у Туреччині, Казахстані та інші країни Середньої Азії. Ризик розвитку онкології зростає, якщо пити гарячий чай разом із шкідливими звичками, такими як розпиття алкоголю та куріння.
Автоматичне бронювання за три доби: кому доступна відстрочка без зайвих заяв і черг
Комуналка стане безкоштовною: кому з українців спишуть усі нарахування за послуги ЖКГ
Гроші прийдуть окремо від пенсії: українці можуть отримати допомогу, про яку мало хто знає - інструкція
Без світла сиділи, тепер без води: в Україні запроваджують погодинні графіки водопостачання
Ось які правила допоможуть убезпечити себе під час чаювання:
- температура чаю має бути помірною;
- на день вживати трохи більше трьох чашок напою.
Ще варто віддавати перевагу більш натуральним та корисним чаям. Завдяки своїм властивостям у топі лідерів – зелений. Він діє як антиоксидант і загалом благотворно впливає на організм.
Нагадаємо, що на упаковці - суцільна брехня: як правильно заварювати ароматну каву, щоб вона не гірчила.
Раніше ми повідомляли, що в жодному разі не пийте такий чай, особливо вранці: як напій може нашкодити вам через кілька ковтків.
Також стало відомо, що забудьте про еспресо з коньяком: яку шкоду завдає дует кави+алкоголь.