Пергамент – незамінний предмет на кухні, адже він потрібний майже для всіх видів випічки. Але мало, хто знає, що він може стати в пригоді не лише для приготування смаколиків.

Тож давайте розберемось, як звичайний пергамент може стати помічником у побуті. Про незвичайні способи використання розповів блогер на своєму Ютуб каналі.

Пергамент. Фото: Pxhere

Для ящиків та поличок

Пергамент можна покласти на поверхню полиць, або ящиків на кухні та у ванній. Це допоможе захистити поверхню від плям та забруднень. Під час прибирання потрібно буде лише замінити брудний папір на чистий.

Популярні новини зараз

Плату за світло нараховуватимуть по-новому

Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини

Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення

Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні

Показати ще

Для чищення кранів та змішувачів

На кухні та у ванній змішувачі часто покриваються плямами від води. Візуально це виглядає не дуже естетично. Впоратись із плямами допоможе пергамент. Цим шматком паперу варто натерти змішувачі, адже текстура допоможе ефективно позбавитись від плям і зробить поверхню блискучою. До того ж, він залишить невидимий захисний шар, котрий у майбутньому буде тільки відштовхувати забруднення.

Лайфхак з пергаментом, кадр з відео

Прасування

Деякі типи тканин дуже важко піддаються прасуванню. У такому випадку допоможе пергамент. Для збереження тканини варто накрити шматок пергаментом та провести праскою. Тканина вирівняється та не буде пошкодженою.

Праска та прасування речей / фото: depositphotos

Захист срібних виробів

Пергамент допоможе захистити від потемніння ножі, виделки та ложки. Перед тим, як покласти у місце зберігання прилад, його варто просто накрити шматком пергаменту.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв,не обличчя, а печена картопля: як треба спати, щоб не було зморшок на обличчі

Раніше портал Знай інформував, і рибу почистили, і кухню не захезали: 3 лайфгаки, щоб луска не летіла по всій кухні

Також портал Знай повідомляв, улюблені джинси перетворилися на ганчірку? Простий спосіб повернути форму – будуть, як новенькі