Хропіння – поширена проблема, яка не дає шансів на якісний нічний відпочинок. Однак врятувати сон можна, наприклад, відмовитися від деякої їжі, яка здатна посилювати хропіння. Про це пише uaportal.

Фахівці з'ясували, що харчування впливає на ризик розвитку синдрому апное під час сну, що є головною причиною хропіння. Якщо виключити з раціону деякі продукти, то є шанс "утихомирити" хропіння.

Хропіння уві сні. Фото: скрін youtube

Разом з тим варто наголосити, що ніяка дієта і правильне харчування не допоможе повністю і назавжди забути про хропіння, але полегшити стан цілком можливо, якщо виключити перед сном деякі продукти.

Насамперед необхідно відмовитися від молочних продуктів на ніч. Лактоза підвищує інтенсивність утворення слизу, який може сприяти хропінню. Жирне м'ясо або фастфуд - також не можна їсти незадовго до сну.

Популярні новини зараз

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Сон. Фото: скрін youtube

Дратувати слизову оболонку може перероблений цукор, а це означає, що під заборону потрапляють різні солодощі, у тому числі напої з високим вмістом цукру. Підсилити хропіння у нічний час можуть також випічка та хліб.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у жодному разі не пийте такий чай, особливо вранці: як напій може нашкодити вам через кілька ковтків.

Також наш портал інформував, тахікардія, набір ваги та навіть онкологія: нутріціологи назвали найнебезпечніші продукти для щитовидки.

Крім того, ми писали, від зайвої ваги до проблем зі шлунком або печінкою: які холодні страви можуть зашкодити вашому здоров'ю.