Процес чищення риби приносить мало задоволення, зізнаємося чесно, а деяких людей повертає лише від одного запаху. Але рано чи пізно будь-якій господині доведеться з цим зіткнутися.
Запах риби на руках і посуді і так залишається надовго, що завдає маси незручностей, а якщо чистити її неправильно, вся луска може розкидатися по кухні. Щоб цей процес пройшов швидко, можна скористатися лайфхаками.
Вода
Рибу від луски легко почистити, якщо робити це в мисці з водою. Таким чином вона не розлітатиметься, а почати краще з хвоста - тоді все піде суцільним шаром.
Окріп
Перед чищенням опустіть рибу в окріп, а потім приступайте до процесу. Можна просто тримати її за хвіст і обдати окропом із чайника.
Українцям встановили обмеження: не вдасться перевезти через кордон
Київ та інші міста будуть розбиті: волонтерка спрогнозувала невтішне майбутнє для українців
Вийдуть на пенсію навіть без робочого стажу: кому з українок доступний несподіваний привілей
Продається на ринках та магазинах: в Україні з'явився на прилавках смертельно небезпечний продукт
Зрізати одним шаром
Знадобиться дуже гострий ніж, бажано філейний. Робимо надріз біля хвоста і ведемо ножа до голови, зрізаючи шкіру. Не засмучуйтесь, якщо з першого разу не вдасться зрізати все одним пластом, а більше тренуйтеся.
А ось прибрати рибний запах зі шкіри допоможе лимон, з рота – свіжа петрушка, полуниця чи яблуко. Якщо смердять кухонні поверхні, протріть їх оцтом чи пивом, а якщо одяг – розчин лимонної кислоти, господарське мило чи оцет.
Нагадаємо, що на упаковці - суцільна брехня: як правильно заварювати ароматну каву, щоб вона не гірчила.
Раніше ми повідомляли про сніданок від Феріта та Сейран Корхан: рецепт популярного асаї боулу із серіалу "Зимородок".