Взимку організм більше виснажується, не отримуючи вітаміни та мінерали зі свіжих овочів та фруктів.
Лікар-дієтолог радить урізноманітнити своє харчування, додаючи доступні продукти. Раціон взимку має бути максимально різноманітним і корисним, незважаючи на те, що свіжих овочів та фруктів у цей період набагато менше влітку. Ольга Усінко розповідає, за допомогою яких продуктів можна збагатити організм вітамінами.
Зміцнювати імунітет в холодну пору можна за допомогою таких овочів, як морква, вона поповнить організм бета-каротином, антиоксидантами та вітамінами С, Е, В, морська капуста, як джерело йоду, заморожена стручкова квасоля, яка не втрачає своїх поживних речовин при замерзанні, відварений буряк, який також багатий на йод залізо і цинк.
Крім того, всі види капусти знадобляться, щоб урізноманітнити та збільшити зимовий раціон. Також знадобиться морожена кукурудза та заморожений горох.
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
А ось звичних солінь та маринувань краще все ж таки уникати, адже в них міститься багато солі, оцту та інших консервантів, які можуть погіршити самопочуття людям з проблемами нирок, підшлункової залози та гіпертонікам.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.
Нагадаємо, чому радянські кухні такі маленькі? Українцям пояснили, навіщо доводилося "утискатися".
Раніше ми повідомляли, що ніякого борщу та вінегрету: кому заборонено їсти буряк і чому.
Також стало відомо, що лікар назвала топ-3 найнебезпечніші продукти для мозку: втратите і пам'ять, і увагу.