М'ясо коропа вважається дуже корисним продуктом, адже воно багате на вітаміни групи А, Е, С, В, а також містить у складі значну кількість цінних мінералів – залізо, йод, цинк, калій, кальцій, кобальт та інші.
Однак часто господині уникають приготування страв із коропа та іншої річкової риби, тому що виникають проблеми з її чищенням. Це кропітка і кропітка робота, результатом якої є неохайна забруднена кухня, усіяна лускою.
Щоб полегшити цей процес, існує неймовірний секрет, як швидко та акуратно почистити коропа без жодного сміття! Перше, що слід зробити – покласти коропа у раковину. Це запобігатиме розлітанню луски по всій кухні, адже потім усі залишки можна дуже легко змити.
Далі нам знадобиться окріп, яким ми виллємо на коропа – спочатку з одного боку, потім з іншого. Під впливом гарячої води луска легко відійде від шкіри риби. Після цього коропа слід трохи охолодити просто полити холодною водою. Тепер він готовий до чищення.
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Чистити коропа ми будемо не гострим ножем, а звичайною чайною чи столовою ложкою. Розмір столового приладу залежатиме від розмірів риби. Чим вона більша – тим більше має бути ложка.
Як же легко та ефективно очистити коропа за допомогою столового приладу? Починати слід із хвоста риби, провівши ложкою проти напрямку луски з легким натисканням. При цьому інструмент не відривається від шкіри коропа. Плавними рухами ми обробляємо обидві сторони риби, забираючи луску.
І ось буквально через 1-2 хвилини короп вже повністю чистий.
Нагадаємо, ворог діабету та друг вашим суглобам: лікарі рекомендують їсти лише цю рибу
Як повідомляв "Знай.ua", тахікардія, набір ваги і навіть онкологія: нутриціологи назвали найнебезпечніші продукти для щитовидки
Знай.ua писав, які продукти врятують вашу печінку від жирів - холестерину можна не боятися