На початку повномасштабного вторгнення майже кожна господиня обклеювала вікна скотчем, доки стало зрозуміло, що з балістичних ракет скотч на вікнах допомагає.

Однак від ударної хвилі, щоб не втратити всі вікна будинку, все ж таки можна спробувати рятуватися і так. За минулі 2 роки властивості клею і тонкого пластику втратили свої властивості, тому краще прибрати старий скотч, і, якщо є бажання і відчуваєте необхідність, наклеїти на скло новий.

Скотч на склі. Фото: Youtube

Фен

Для того, щоб прибрати скотч із вікон, можна скористатися кількома перевіреними методами. Наприклад, знадобиться суха ганчірка та фен. На пару хвилин направте фен на скотч, зніміть його і залишки заберіть сухою ганчіркою.

Розчин соди

У склянці води розчиніть 4 столові ложки соди та розведіть. У цьому густому розчині змочіть губку та протріть залишки скотчу на склі. Після видалення слідів скотчу протріть скло звичайною водою.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Показати ще

Рослинна олія

Вату або ватяні диски змочіть у будь-якій олії та потріть клей. Залишіть на 15 хвилин. За цей час сліди скотчу пом'якшуються, і їх можна буде витерти звичайною губкою.

Ацетон чи нашатирний спирт

Змочіть ганчірку або губку в нашатирному спирті та нанесіть на залишки клею. Спирт підсушує клей, тому його можна буде відтерти. Але серйозним недоліком такого методу є різкий та їдкий запах. Тому мити нашатирним спиртом потрібно лише відкриті вікна, а руки захистити рукавичками. У такий же спосіб і з таким самим захистом можна очистити вікна ацетоном.

Скотч на склі. Фото: Youtube

Нагадаємо, що пилосос та новомодні гаджети вам не знадобляться: як почистити килим підручними засобами.

Раніше ми повідомляли, що відмити дзеркало пакетиком, а шви між плиткою окропом: як прибрати ванну без побутової хімії.