Ви здивуєтеся, що відчистити сантехніку до блиску можна підручними засобами, які є на кухні кожного. Цим способом користувалися ще наші бабусі. Йдеться про звичайну сіль.

Сіль відмінно дезінфікує поверхню, знищує шкідливі бактерії, усуває запахи і бореться із засміченнями не гірше за будь-якого сантехніка.

Для цього насипте в унітаз 2 склянки солі, залиште її попрацювати на годину, після чого змийте водою. Однак пам'ятайте, що окріп в унітаз лити не можна - він може тріснути. Якщо у вас старі каналізаційні труби, повторювати процедуру із сіллю рекомендується щодня, і ви забудете про сморід.

Сіль обожнює компанію і добре виконує функцію чистильника у поєднанні з іншими засобами. Наприклад, з лимонною кислотою та найдешевшою зубною пастою. Змішайте ці інгредієнти до стану кашки у пропорціях 1 до 1. За допомогою губки нанесіть пасту на чашу унітазу на півгодини. Після цього ретельно очистіть унітаз йоржиком. Ось побачите, унітаз стане білосніжним і буде добре пахнути!

Якщо ваша раковина злегка засмічена, використовуйте суміш із солі, соди та оцту. Змішайте по одній склянці солі та соди, засипте у злив і додайте 3 ст. л. оцту. Через дві години промийте гарячою водою.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Показати ще

Також добре очищає сантехніку гірчичний порошок. 2 столові ложки сухої гірчиці змішайте з 2 столовими ложками лимонної кислоти та 4 ложками крохмалю. Влийте трохи води, щоб вийшла кашкоподібна маса. Ополосніть сантехніку водою і нанесіть суміш рівномірно на всю поверхню. Через півгодини пройдіться по поверхні щіткою або йоржиком і змийте водою.

Унітаз. Фото з інтернету

Раніше ми повідомляли, що Чайник блищатиме яскравіше за зірки: народний "фокус", яким користувалися ще твої бабусі

Також вам може бути цікаво: І рибу почистили, і кухню не захезали: 3 лайфгаки, щоб луска не летіла по всій кухні